Web sitemize hoşgeldiniz.

Facebook’ta Üyelik Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

30 Ağustos 2018

Facebook, günümüzün en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden biridir. Facebook’tan sonra sıralamayı Twitter, Instagram ve Youtube gibi platformlar takip eder. Günümüzde bir buçuk milyara yakın insanın, Facebook’ta bir hesabı yer alıyor. Bu, Dünya üzerindeki insan nüfusuyla karşılaştırılınca hayli yüksek bir oran.

Bu nedenle, hemen hemen bütün arkadaşlarınızı ve tanıdıklarınızı Facebook üzerinden bulabilirsiniz. Geniş bir kitle tarafından kullanılan Facebook, aynı zamanda arkadaş olduğunuz kullanıcıların paylaştığı bilgileri ve fotoğrafları da görebilmenize olanak tanıyor.

Tüm bu imkânları sayesinde Facebook üzerinden geniş bir arkadaş ağı kurabilirsiniz. Ancak tüm sosyal paylaşım siteleri ve internette yer alan tüm platformlar, isteğiniz doğrultusunda şekillenir. Siz kullanmayı sona erdirmek istediğiniz takdirde, Facebook hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Bu geriye dönüş imkânı, Facebook hesabınızdaki kontrolü sağlar. Eğer Facebook üyeliğinizi nasıl sileceğinizi bilmiyorsanız, yazının geri kalanını okumanızı tavsiye ederiz.

Facebook Üyeliği Nasıl Silinir?

Facebook üyeliğine sahip olduktan sonra geri dönüş imkânı yok sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer artık bir Facebook kullanıcısı olmak istemiyorsanız, kolayca hesabınızı silebilirsiniz. Üstelik bunu yapmak da son derece basit.

Öncelikle yapmanız gereken, Facebook hesabınızda bulunan “Uygulama Ayarları”na girmek. Çünkü Facebook’un üyelik silme işlemi için istediği ilk şey, iki hafta boyunca hesabınızda herhangi bir hareketliliğin görülmemesi. Bunu için de uygulama ayarlarından, hesabınızda bulunan tüm uygulamaları silmelisiniz.

Bu işlemi yaptıktan sonra geriye sadece profil ayarlarından “hesabımı sil” seçeneğine tıklamak kalıyor. Bu butona tıkladıktan sonra Facebook üyeliğiniz kalıcı olarak silinmiş olur. Facebook hesabınızı silmenizin etkisinin neler olacağını ise, gelin birlikte öğrenelim.

Facebook Üyeliğimi Sildikten Sonra Neler Olur?

Facebook üyeliğini silmek son derece basit ve kısa süren bir işlemdir. Bu işlemi yaptıktan sonra, hesabınız kalıcı ve geri döndürülemez şekilde silinmiş olur.

Facebook, arkadaşlarınızla çeşitli veriler paylaştığınız bir platformdur. Hesabınızı sildikten sonra, paylaştığınız tüm bu veriler, fotoğraflar, videolar ve yazılar, Facebook’tan silinir. Ancak bu verilerin silinmesi, hesabınızın silinmesinden çok daha uzun sürebilir. Aynı zamanda arkadaşlarınızla olan geçmiş mesajlaşmalarınız da silinmiş olur.

ZİYARETÇI YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

%d blogcu bunu beğendi: